Antena 3 CNN Actualitate Urmărire cu focuri de armă în Marea Neagră. Trei marinari au fost răniți

Urmărire cu focuri de armă în Marea Neagră. Trei marinari au fost răniți

Urmărire cu focuri de armă în Marea Neagră. Trei marinari au fost răniți
Sursa foto: Foto: Facebook/Paza de coasta
de S.T.    |    20 Mai 2019   •   23:35

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

„În data de 20.05.2019, ora 06.50, cu ajutorul sistemului SCOMAR, pe timpul desfăşurării misiunilor de supraveghere şi control în Marea Neagră, a fost observată, la aproximativ 52 de mile marine est de localitatea Costineşti, o ambarcaţiune suspectă că desfăşoară activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Imediat, nava MAI 2112 a plecat în urmărirea ambarcaţiunii, identificată ulterior ca fiind un pescador cu pavilion Turcia, inscripţionat "BABA SENOL", care nu s-a supus somaţiilor verbale pentru a permite operaţiunea de abordare şi control, conform procedurilor legale.
Astfel, pe timpul manevrelor de urmărire, poliţiştii de frontieră au folosit toate mijloacele legale de stabilire a legăturii cu pescadorul turcesc: luminoase, acustice şi semnale radio, urmate de somaţii conform legii. Întrucât acesta nu s-a conformat somaţiilor, s-a folosit gradual armamentul de la bordul navei, fiind efectuat foc de avertisment în condiţiile legii”, informează un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, scrie Agerpres.

„În jurul orei 14.40, s-a reuşit oprirea pescadorului turcesc, iar poliţiştii de frontieră au procedat la abordarea ambarcaţiunii, echipajul pescadorului fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R. Cu această ocazie, s-a constatat faptul că trei dintre marinari prezentau plăgi superficiale, provocate de ricoşeul gloanţelor la contactul cu suprafaţa apei - doi la nivelul picioarelor, iar al treilea la nivelul şoldului (zgârietură), sens în care li s-a acordat primul ajutor. Aceştia sunt în afara oricărui pericol, iar la momentul acostării în Portul Mangalia au fost preluaţi de către Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa - substaţia Mangalia, fiind transportaţi la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

De asemenea, pe fondul supraîncărcării pescadorului cu unelte de pescuit şi peşte, precum şi a manevrelor bruşte efectuate de marinari pentru a evita abordarea de către navele PFR, structura pescadorului a suferit daune, ceea ce a dus la scufundarea lui”, precizează Garda de Coastă.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close