Antena 3 Actualitate Urmează restructurări în ministere, agenţii şi companiile de stat. Vezi anunţul făcut de premierul Victor Ponta

Urmează restructurări în ministere, agenţii şi companiile de stat. Vezi anunţul făcut de premierul Victor Ponta

de M.Z.    |    29 Apr 2013   •   15:21
Urmează restructurări în ministere, agenţii şi companiile de stat. Vezi anunţul făcut de premierul Victor Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu agreează sintagma "omul gras" folosită de şeful statului, dar că trebuie operate în continuare restructurări în ministere şi agenţii, precum şi în companiile de stat.

Ponta a fost întrebat despre afirmaţiile şefului statului cu privire la "omul gras", reprezentând bugetarii, care trebuie în continuare să slăbească, respectiv să se opereze restructurări.

"În primul rând, comparaţia cu omul gras şi omul slab am criticat-o din 2010, deoarece a fost folosită în 1932 în campania din Germania, de către partidul lui Hitler. Nu mi-a plăcut nici atunci această comparaţie, nu-mi place nici acum. În domeniul administraţiei publice sunt în continuare... şi trebuie restructurarea unor ministere şi agenţii, aşa cum cred că în Sănătate în special - mă bucur că preşedintele a ajuns la concluzia mea - şi în Educaţie avem nevoie să mai angajăm, să mai deblocăm posturi", a răspuns premierul, potrivit Mediafax.

El a mai menţionat că inclusiv la companiile de stat trebuie operate restructurări, întrucât acestea trebuie să răspundă competiţiei din piaţă.

Ponta a susţinut că în toamna anului trecut erau înregistraţi 4,9 milioane de angajaţi cu contract de muncă, în prezent fiind 5,1 milioane.

"Această creştere este exclusiv în zona privată, pentru că la stat nu am angajat, am deblocat nişte posturi doar la sănătate, dar erau din posturile vechi blocate. Faptul că sunt 200.000 de noi contracte - probabil că nu s-au creat 200.000 de locuri de muncă, ci de fapt s-au oficializat, s-au legalizat nişte raporturi de muncă care existau şi anterior", a declarat premierul.

El a precizat că obiectivul Guvernului este acela de a se ajunge la un număr de angajaţi cu contract de muncă egal cu cel al pensionarilor, respectiv peste 6 milioane de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la bugetari, că "omul gras" din economie trebuie "să slăbească" în continuare, dar în acelaşi timp este momentul unui "acord fin", pentru completarea cu personal în locurile unde există un deficit, cum e cazul spitalelor.


×

Coaliţia a ajuns la o înţelegere

 

 

Cum se vor calcula facturile la energie şi ce prevede programul Rabla pentru becuri

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close