Antena 3 Actualitate Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, înhumată în secret. Iolanda Nicolăescu: "Eu nu am ştiut absolut nimic"

Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, înhumată în secret. Iolanda Nicolăescu: "Eu nu am ştiut absolut nimic"

02 Ian 2014   •   14:20
Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, înhumată în secret. Iolanda Nicolăescu: "Eu nu am ştiut absolut nimic"

Urna cu cenuşa regizorului Sergiu Nicolaescu, care a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar din Bucureşti, potrivit unui comunicat remis Mediafax de Dana Nicolaescu, soţia regretatului cineast.
   
"Pe 27 decembrie, urna cu cenuşa soţului meu, regizorul Sergiu Nicolaescu, a fost înhumată la Cimitirul Bellu Militar, în locul de veci pe care l-am amenajat pentru el", se arată în comunicat.
   
Dana Nicolaescu mai spune că, în perioada 24 - 26 ianuarie, Fundaţia Sergiu Nicolaescu şi Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) vor organiza în memoria lui Sergiu Nicolaescu un eveniment intitulat "Sergiu. Ianuarie. În fiecare an".
   
Evenimentul va avea loc la Cinema Studio din Capitală şi va include vernisajul unei expoziţii de fotografii, precum şi proiecţii speciale cu filme de şi despre Sergiu Nicolaescu.

Sora artistului, Iolanda Nicolăescu, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că a aflat de la televizor de înhumarea fratelui ei.

"Eu nu am ştiut absolut nimic de ce s-a întâmplat. De 1 m-a sunat şi mi-a spus la mulţi ani de Anul Nou şi atât", a spus Iolanda Nicolăescu la Antena 3.

   
Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani, în urma complicaţiilor cardiace şi pulmonare severe care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, au anunţat atunci reprezentanţii Spitalului Elias din Capitală, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012.
   
Cineastul Sergiu Nicolaescu a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme, în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.
   

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close