Antena 3 CNN Actualitate Urs, prins înainte de a intra într-o primărie

Urs, prins înainte de a intra într-o primărie

Urs, prins înainte de a intra într-o primărie
Sursa foto: foto: Pixabay
05 Dec 2017   •   08:48

Un urs a încercat să intre în primăria comunei nemţene Tarcău. Din fericire pentru primar şi ceilalţi angajaţi, animalul a ajuns cu puţin timp înainte de începerea programului. Alarma a fost dată de către localnici, iar prefectul a cerut Ministerul Mediului ca animalul să fie dus într-o rezervaţie.

După ce a traversat un parc din centrul comunei nemţene Tarcău, ursul a trecut chiar prin curtea în care îşi are sediul ocolul silvic şi apoi s-a înfiinţat în faţa uşii primăriei.

Nu este prima dată şi, cu siguranţă, nu e nici ultima pentru că sunt foarte mulţi urşi pe Valea Tarcăului. Şi unul o căutat să intre în audienţă sâmbătă dimineaţă ştiind că am audienţe. Este bine primit, dar să fie cuminte. Cred că a devenit un pericol pentru populaţie întrucât iesie numai noaptea.

Reprezentanţii autorităţilor locale aşteaptă ca Ministerul Mediului să aprobe mutarea ursului din zonă.

Specialişti de la Ocolul Silvic spun că, pe lângă numărul mare de urşi din zonă, o altă problemă este că nu le pot duce mâncare în pădure, din cauză că legislaţia nu prevede acest lucru. Din această cauză, nu ar putea justifica fondurile pe care le-ar cheltui.

×
Subiecte în articol: urs primar
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close