Antena 3 CNN Actualitate Urşii din Carpaţi ar putea fi exportaţi. Până atunci, li se oferă ciocolată pentru a rămâne în pădure (VIDEO)

Urşii din Carpaţi ar putea fi exportaţi. Până atunci, li se oferă ciocolată pentru a rămâne în pădure (VIDEO)

Urşii din Carpaţi ar putea fi exportaţi. Până atunci, li se oferă ciocolată pentru a rămâne în pădure (VIDEO)
30 Iul 2010   •   19:17

Grădina Carpatică ar putea salva şi deficitul bugetar. Laszlo Borbely vrea să exporte urşii din Carpaţi. Ministrul Mediului a dat sfoară în ţară că avem prea mulţi şi ar fi cazul să dăm şi la alţii.

Ministrul Mediului consideră că România are prea mulţi urşi. La această oră sunt 7.000 de urşi, aproape jumătate din numărul total din toată Europa. Ministrul e supărat că urşii s-au transformat în animale domestice, plimbându-se pe străzile oraşelor montane şi ajungând chiar în casele oamenilor

Intenţia lui Laszlo Borbely ar putea fi în contradicţie cu noul brand de ţară promovat de colega sa din Guvern, Elena Udrea, turiştii străini fiind interesaţi de urşii care vin la masă în Braşov sau se plimbă pe aleile din jurul Castelului Peleş.

Ministrul se declară un prieten al animalelor, dar vorbeşte şi despre exterminarea urşilor. Potrivit acestuia, în România pot fi vânaţi anual între 250 şi 300 de urşi

Urşii carpatini se vând şi pe internet. Un pui de un an şi jumătate costă câteva mii de euro. Îl primeşti vaccinat şi cu acte în regulă.

România este singura ţară europeană în care se vând urşi pe internet. Câteva mii de euro trebuie să scoată din buzunar cei care vor să îşi cumpere un pui de urs. Ursuleţii sunt la alegere - fetiţe, băieţei, cu guler mai mare sau mai mic. Totul este să îi convingi pe proprietarii actuali că poţi să le oferi condiţii bune.

În România trăiesc peste 7.000 de urşi. Prea mulţi, consideră ministrul Mediului Laszlo Borbely care s-a gândit că le-ar sta mai bine în pădurile din alte ţări europene.

?Abia aştept să mă duc în pădure să dau mâna cu ursul, dar situaţia la care s-a ajuns acum e periculoasă?, a declarat Borbely.

Specialiştii spun însă că nu este nicio şansă ca urşii gunoieri să ajungă în pădurile vecinilor.

?Exportul se poate face doar sub formă de trofee. Nu se pot exporta urşi problemă... ci cei care nu sunt obisnuiţi cu omul.?, a declarat Ovidiu Ionescu, director Institutul de cercetari si amenajari silvice (ICAS) Braşov.

Vânătorii braşoveni au găsit o soluţie pentru a-i ţine pe urşi în pădure: le-au cumpărat ciocolată. Nu una, nu două, ci 40 de tone. Până acum iniţiativa a dat roade - în ultimele zile, urşii au coborât mai rar la tomberoanele de gunoi.

Antena 3

 

 

×
Subiecte în articol: Laszlo Borbely
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close