Antena 3 CNN Actualitate Ursula von der Leyen vine miercuri în România pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis

Ursula von der Leyen vine miercuri în România pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis

Administrația Prezidențială anunță că Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, vine miercuri la București. Va merge la Palatul Cotroceni pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis, joi.

Ursula von der Leyen vine miercuri în România pentru o întâlnire cu Klaus Iohannis
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    02 Mar 2022   •   16:22

Ursula von der Leyen va avea o întânire cu președintele Klaus Iohannis joi, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni. Recent, președinta Comnisiei Europene a transmis un mesaj de apreciere pentru România, pentru modul în care țara noastră, societatea civilă, a primit refugiații din Ucraina.

”Îi primim cu braţele deschise pe ucrainenii care trebuie să fugă de bombele lui Putin. Vreau să mulţumesc în special Poloniei, României, Slovaciei şi Ungariei”, a scris marţi pe Twitter Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a propus propune activarea mecanismului de protecţie temporară pentru a oferi refugiaţilor un statut sigur şi acces la şcoli, îngrijire medicală şi muncă.

„Acesta este momentul adevărului pentru Europa. Modul în care reacţionăm astăzi la acţiunile Rusiei va determina viitorul sistemului internaţional. Trebuie să arătăm puterea care stă la baza democraţiilor noastre”, a declarat Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close