Antena 3 CNN Actualitate USL: Jandarmeria trebuie să dovedească respect faţă de cetăţeni

USL: Jandarmeria trebuie să dovedească respect faţă de cetăţeni

USL: Jandarmeria trebuie să dovedească respect faţă de cetăţeni
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Ian 2012   •   16:58

În comunicatul Uniunii Social Liberale, USL, este menţionat faptul că îşi rezervă dreptul de a solicita o anchetă administrativă şi parlamentară asupra acţiunii Ministerului de Interne în ziua de sâmbătă, dar şi că jandarmeria trebuie să îşi facă datoria cu responsabilitate şi fără abuzuri, informează Mediafax.
   
"Uniunea Social Liberală se declară solidară cu protestatarii care au ieşit în aceste zile în stradă, dar condamnă orice fel de violenţă şi incitare la violenţă. Ciocnirile petrecute ieri seară în Piaţa Universităţii sunt regretabile şi îndemnăm autorităţile la calm şi la evitarea oricăror abuzuri împotriva manifestanţilor", precizează comunicatul.
   
USL menţionează că potrivit surselor din media, de la 29 până la 40 de persoane au fost reţinute, iar motivele acestor reţineri diferă "de la nevoia de legitimare, la îndeplinirea de acte de violenţă de către aceste persoane".
   
"Urmărind filmul evenimentelor din seara zilei de 14 ianuarie, constatăm o reacţie exagerată a forţelor de ordine în raport cu protestatarii din Piaţa Universităţii, reacţie care nu a făcut decât să stimuleze fenomene marginale ale demonstraţiilor şi să crească tensiunea între manifestanţi", se arată în comunicat.

"Facem din nou un apel la adresa Jandarmeriei şi a tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice să dovedească respect faţă de cetăţeni şi dreptul lor fundamental de a protesta în mod paşnic împotriva unui regim din ce în ce mai abuziv. De asemenea, facem un apel la adresa populaţiei de a descuraja orice manifestare care riscă să degenereze, de a respinge provocările şi orice gest de violenţă", se arată în comunicatul USL.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close