Antena 3 CNN Actualitate USR cere explicații ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul rutier în care acesta a fost implicat

USR cere explicații ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul rutier în care acesta a fost implicat

USR în cere lui Lucian Bode să explice public urgența pe care o avea pentru a se deplasa cu semnalizarea acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea.

USR cere explicații ministrului Transporturilor, Lucian Bode, după accidentul rutier în care acesta a fost implicat
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    02 Sep 2020   •   19:15

USR în cere ministrului Transportului o explicație publică pentru accidentul rutier în care acesta a fost implicat. 

„Accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare. USR cere ministrului liberal să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea”, transmit liderii USR pe pagina de Facebook.

USR a remintit accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină, „petrecut tocmai într-o situație abuzivă de folosire a deplasării în regim de urgență”.

„USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile intermidabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus. Accidentul ministrului Transporturilor a avut loc pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri naționale DN7, în timp ce licitațiile pentru Autostrada Sibiu-Pitești nu fac progrese”, se mai arată în postarea USR.

Ministrul Transporturilor, implicat într-un accident rutier 

O filmare a unui motociclist aflat în trafic arată cum mașina în care se afla ministrul Transporturilor a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior mașina lui Lucian Bode a lovit frontal un autoturism care venea din sensul opus. Accidentul a avut loc pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, nu se afla la volan în momentul accidentului, afirmă premierul Ludovic Orban. Acesta a declarat că Poliția trebuie să verifice exact circumstanţele accidentului. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: USR Lucian Bode
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close