Antena 3 CNN Actualitate Va fi prăpăd! Ce au anunțat meteorologii? Prognoza METEO 29 iulie 2020

Va fi prăpăd! Ce au anunțat meteorologii? Prognoza METEO 29 iulie 2020

România se află sub un cod galben de caniculă, valabil până joi, 30 iulie, ora 20:00. Meteorologul Alina Şerban a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că românii vor avea parte de zile extrem de calde în majoritatea zonelor, temperaturile ajungând până la 40, chiar 45 de grade Celsius.

Va fi prăpăd! Ce au anunțat meteorologii? Prognoza METEO 29 iulie 2020
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    29 Iul 2020   •   12:15

În cursul zilelor de miercuri (29 iulie) şi joi (30 iulie), în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi local în Moldova, va fi caniculã, temperaturile maxime vor depãşi frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri şi local joi, se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) depãşind pragul critic de 80 de unitãţi, iar în cursul nopţilor temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopţi tropicale).

Prognoză METEO 29 iulie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este variabil în nord-vestul şi centrul ţãrii şi mai mult senin în rest, iar vântul suflã slab şi moderat. La ora 09 se înregistrau valori ale temperaturii aerului cuprinse între 13 grade la Petroşani şi 29 de grade la Jurilovca, Corugea şi Mangalia.Izolat în Transilvania se semnaleazã ceaţã.

Atăzi, valorile termice vor continua sã creascã, astfel încât vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã în orele amiezii în regiunile extracarpatice. Disconfortul termic va fi accentuat, iar pragul critic de 80 de unitãţi al indicelui temperaturã-umezealã(ITU), va fi depãşit în zonele de câmpie şi de podiş din sudul şi estul ţãrii şi local atins în cele din vest.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi zona de munte, unde va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales spre searã, când pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi posibil grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpulul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 30 şi 37 de grade.

Prognoză METEO 29 iulie 2020. Vremea în Capitală

Miercuri dimineață, cerul este senin, vântul suflã slab, iar la ora 09 se înregistrau 24 de grade la staţia meteo Bãneasa şi 25 de grade la Afumaţi şi la Filaret.

Astăzi, vremea va deveni canicularã în orele amiezii, când temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat- indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând a depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close