Antena 3 CNN Actualitate Va petrece Voicu Paştele după gratii? DNA cere ÎCCJ mandat pentru arestarea senatorului

Va petrece Voicu Paştele după gratii? DNA cere ÎCCJ mandat pentru arestarea senatorului

Va petrece Voicu Paştele după gratii? DNA cere ÎCCJ mandat pentru arestarea senatorului
Sursa foto: Cãtãlin Voicu
26 Mar 2010   •   16:03

Proaspăt externat, senatorul Cătălin Voicu s-ar putea trezi după gratii mai devreme decât se aştepta. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a depus, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de arestare preventivă a senatorului, solicitarea survenind avizului Senatului de încuviinţare a măsurii preventive. Procesul urmează să se judece marţi, 30 martie, începând cu ora 11:00.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Voicu invocând articolul 148, litera f, Cod procedură penală, respectiv faptul că "inculpatul a comis o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de patru ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică".

Natura faptelor, frecvenţa şi caracterul lor repetitiv constituie, în opinia anchetatorilor, expresii ale uneia dintre cele mai grave forme de corupţie la nivel înalt. Totodată, procurorii spun că Voicu a comis faptele în calitate de senator în Parlamentul României - organ reprezentativ suprem al poporului şi unică autoritate legiuitoare a ţării - precum şi în cea de vicepreşedinte al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, ceea ce potenţează gradul de pericol social al faptelor de corupţie ce fac obiectul investigaţiilor.



Senatorul Cătălin Voicu a fost externat vineri, comisia medicală stabilind că acesta are o boală cardiovasculară cronică şi este stabil, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, Bogdan Popescu.

Cătălin Voicu a primit, la externare, o schemă de tratament pe care să o urmeze, a adăugat Bogdan Popescu. Purtătorul de cuvânt al SUUB a precizat că Voicu are o boală cronică, aşa cum au mulţi oameni, şi trebuie, ca orice pacient cu afecţiuni cronice, să facă din timp în timp analize şi să treacă pe la medic pentru consult.

Întrebat dacă Voicu ar putea ajunge din nou la spital din cauza stresului, Bogdan Popescu a spus că orice bolnav cu o boală cronică "are risc să facă un nou episod de exacerbare".

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, hotărârea fiind publicată în aceeaşi seară în Monitorul Oficial.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Potrivit anchetatorilor, Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi Costel Căşuneanu, senatorul PSD Alexandru Mazăre, omul de afaceri Marius Locic, Marian Oprişan, Maria Schultz - vicepreşedinta organizaţiei PSD Dolj, notarul Manuela Mitrea, liderul PNL Ludovic Orban.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Catalin Voicu DNA ICCJ
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close