Antena 3 CNN Actualitate Specialiștii europeni: Serul AstraZeneca nu este periculos. Au murit 22 de persoane!

Specialiștii europeni: Serul AstraZeneca nu este periculos. Au murit 22 de persoane!

Agenția Europeană a Medicamentul a declarat, în urma unei anchete preliminare, că nu există niciun indiciu că vaccinul produs de AstraZeneca a provocat moartea infirmierei care a primit serul din lotul suspect.

Specialiștii europeni: Serul AstraZeneca nu este periculos. Au murit 22 de persoane!
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    12 Mar 2021   •   08:05

Reprezentanții agenției dau asigurări că nu există riscul unei coagulări sanguine mai puternice în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser. 

În total, 17 state au primit vaccinul AstraZeneca din lotul oprit de la administrare. 

Comisia Europeană a declarat că va respecta decizia Agenției Europene a Medicamentului și că, prin urmare, nu își va revizui recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca. 

Până la 9 martie, din cele aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate în Europa, doar 22 au decedat după ce au primit serul. Nu există însă nicio dovadă că există o legătură între vaccinarea cu serul de la Astra Zeneca și decese. 

”Vă atrag atenția asupra faptului că AEM a adoptat o poziție preliminară în cazul Austriei, în care, dacă nu mă înșel, au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a creat aceste probleme”, a declarat Stefan De Keersmaecke, purtător de cuvânt Comisia Europeană.

Anunțul Agenției Naționale a Medicamentului a venit după ce Austria a anunțat că a încetat să administreze un lot de vaccin produs de AstraZeneca, după moartea unei asistente în vârstă de 49 de ani, din cauza unor grave tulburări de coagulare a sângelui, la câteva zile după ce a fost vaccinată. 

Una dintre colegele sale, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu un ser din același lot, a suferit o embolie pulmonară, însă, în prezent, este în convalescență. 

9 state au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Utilizarea serului AstraZeneca a fost suspendată și în Danemarca, Islanda, Țările Baltice, Italia, Norvegia și Luxenbourg. Într-unul din cazuri, în Danemarca, o persoană și-a pierdut viața. Iar în Italia, un polițist și un militar au murit după vaccinare. 

De asemenea, alte 16 țări au primit doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din lotul oprit de la administrare de autoritățile austriece, au anunțat autoritățile medicale de la Viena. 

În Statele Unite, în schimb, experții medicali estimează că populația va ajunge, cel târziu la începutul toamnei, la imunizarea de turmă. 

”Dacă luăm în considerare planificarea actuală a vaccinării, sperăm că vom ajunge la acest prag la sfârșitul verii sau la începutul toamnei”, susține Anthony Fauci. 

Experții apreciază că, pentru atingerea imunizării de turmă, este necesară vaccinarea a cel puțin 70% din populație. 

Bărbatul în vârsta de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856 - surse

Bărbatul in vârsta de 47 de ani din Targu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, potrivit unor surse Antena 3.

Ion Barbu, în vârstă de doar 46 de ani, se vaccinase împotriva COVID-19 cu doar o zi înainte.

Omul lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj și s-a dus la muncă imediat după imunizare. Însă, la doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău.

Colegii au chemat imediat ambulanța, medicii l-au resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit. L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru investigații.

Acolo însă, după aproximativ 12 ore, pacientul a făcut un alt infarct, care i-a fost fatal.

Ion Barbu era fratele unui medic cunoscut în Târgu-Jiu, Letiția Barbu.

×
Subiecte în articol: astrazeneca
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close