Antena 3 CNN Actualitate Un vaccin experimental împotriva coronavirus va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel

Un vaccin experimental împotriva coronavirus va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel

Directorul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, prof. Adrian Streinu-Cercel, susține că un vaccin experimental din Marea Britanie împotriva coronavirus va ajunge în România în perioada următoare.

Un vaccin experimental împotriva coronavirus va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel
Sursa foto: Antena 3
20 Mar 2020   •   17:38

”În SUA și în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Institutul Național de Boli infecțioase ”Matei Balș”, avem deja o colaborare în acest sens și urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. 

E un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au indentificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpi protectori și este un vaccin care se referă populației care nu a trecut prin infecție. De aceea avem nevoie de testele acelea rapide.

Vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul științific de cercetare și după avizul agenției. Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie.” a zis Cercel, exclusiv pentru Antena 3.

×
Subiecte în articol: coronavirus vaccin
Parteneri
Lista produselor care se scumpesc de la 1 ianuarie 2024
x close