Antena 3 CNN Actualitate Vaccinarea generală, anulată la Găeşti. Ministrul Vlad Voiculescu sare în apărarea dr. Laurenţiu Beluşică

Vaccinarea generală, anulată la Găeşti. Ministrul Vlad Voiculescu sare în apărarea dr. Laurenţiu Beluşică

Managerul Spitalului Găești s-a trezit cu un control de la DSP, după ce a anunțat, că instituția sa vaccinează anti-COVID pe cine vrea, numai să nu fie obligat să arunce dozele nefolosite. După verificări, directorul DSP Dâmbovița, a anunțat că la unitatea medicală, nu a fost imunizată nicio persoană care nu făcea parte din categoria eligibilă și nici nu se va întâmpla asta.

Vaccinarea generală, anulată la Găeşti. Ministrul Vlad Voiculescu sare în apărarea dr. Laurenţiu Beluşică
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    06 Ian 2021   •   18:35

Inițiativa mangerului propusă de managerul spitalului din Găești a stârnit reacții pro și contra. Lucian Belușică a anunțat ieri, că vaccinează oameni de pe stradă în lipsa medicilor programați.

Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, în ziua deschiderii centrului de imunizare anti-COVID , la Spitalul Găeşti din judeţul Dâmboviţa.

"A fost deschis azi şi centrul de vaccinare din spitalul Găești. Administrăm vaccinul anti-COVID oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a anunţat Laurenţiu Beluşică pe pagina sa de Facebook.

El preciza atunci, că refuză să arunce dozele de ser neutilizate şi, prin urmare, a început să vaccineze orice doritor, indiferent de vârstă sau de gradul de risc privind efectele bolii.

Ce le-a transmis managerul spitalului din Găești celor care cereau să se vaccineze

Astăzi, la poarta spitalului s-au prezentat mai multe persoane care cereau să fie vaccinate, iar managerul a ieșit personal să le spună că acest lucru nu este posibil.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță l-a acuzat pe dr. Laurențiu Belușică, că a încălcat procedurile.

Vlad Voiculescu, de partea dr. Laurenţiu Beluşică: ''A făcut ceea ce trebuia''

În apărarea managerului a intervenit ministrul Vlad Voiculescu, care a spus că Laurențiu Belușică a respectat protocolul și a administrat vaccinul doar celor în drept.

Vlad Voiculescu a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, că managerul spitalului din Găești "a declarat asta, dar a făcut altceva, a făcut ceea ce trebuia. Nu a chemat oameni de pe stradă la vaccinare, ci tot personal medical, din categoria înscrisă în etapa I de vaccinare. Este un fake news bazat pe declarațiile lui bombastice. Declarațiile lui nu au nicio legătură cu faptele lui, care sunt conforme."

Ministrul Sănătății spune că se bazează pe datele reale furnizate de DSP.

"Cei de la DSP au încercat să afle care este situația. Ce am înțeles eu de la DSP este că au vaccinat doar medici și personal medical, ceea ce este absolut conform cu legea. Eu cred așa: omul nu a greșit cu nimic, pentru că a vaccinat doar medici și personal medical. A respectat toate regulile și a fost dinamic, ceea ce este ok. Dacă ar fi vaccinat familii sau alte persoane care sunt în categoria III, atunci, practic, ar fi luat dreptul cuiva din categoria I, dintre medici și personalul medical, care sunt cei mai expuși", a mai declarat Vlad Voiculescu.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close