Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer a ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer a ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală

Institutul Cantacuzino a primit, sâmbătă dimineaţă, prima tranșă de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

Vaccinul anti-COVID produs de Pfizer a ajuns la Institutul Cantacuzino din Capitală
26 Dec 2020   •   08:23

La momentul recepţiei vaccinului au asistat premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat, ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu şi ministrul apărării Nicolae Ciucă.

Transportul a intrat în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri, în ziua de Crăciun, în jurul orei 13.40.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a fost desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. 

Vaccinarea începe în data de 27 decembrie în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Campania de vaccinare, inaugurată la "Matei Balş"

Campania demarează efectiv la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. În aceeași zi, acțiuni similare vor fi organizate și în celelalte nouă spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19

În primă instanță, va fi vaccinat personalul medical, urmând ca anul viitor să fie vaccinate persoanele din grupele de risc, iar apoi, populația generală. Vaccinarea, care va fi voluntară și gratuită, se va face pe bază de programare.

A doua tranșă de vaccin, 150.000 de doze, ar putea ajunge la începutul săptămânii viitoare, iar în luna ianuarie sunt așteptate săptămânal câte 150.000 de doze.

×
Subiecte în articol: vacccin institutul cantacuzino
Parteneri
Mama fetiţei omorâte în Bucureşti a mărturisit cine i-a ucis copilul
x close