Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania franceză Sanofi, eficiență crescută în penultima fază a testelor clinice

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania franceză Sanofi, eficiență crescută în penultima fază a testelor clinice

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 pe care îl dezvoltă împreună cu GlaxoSmithKline va ajunge în faza finală a testelor clinice, după ce a produs răspunsuri imune puternice în rândul voluntarilor.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de compania franceză Sanofi, eficiență crescută în penultima fază a testelor clinice
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    17 Mai 2021   •   18:52

Vaccinul „a avut o rată crescută de neutralizare a anticorpilor, în concordanță cu cele măsurate la persoanele care s-au recuperat după COVID-19”, au declarat Sanofi și GSK într-un comunicat.

Studiile au fost efectuate în rândul a 722 de voluntari adulți.

Un studiu anterior, la sfârșitul anului 2020, a arătat că vaccinul a oferit un răspuns imun scăzut la adulții în vârstă.

Companiile au declarat la momentul respectiv că vaccinul nu va fi gata până la sfârșitul anului 2021.

”Datele noastre din faza a doua confirmă potențialul acestui vaccin de a juca un rol în abordarea acestei crize globale de sănătate publică în desfășurare”, a declarat Thomas Triomphe, vicepreședinte executiv și șef global al Sanofi Pasteur.

"După cum știm, vor fi necesare mai multe vaccinuri - mai ales că variantele continuă să apară și crește nevoia de vaccinuri eficiente și de rapel, care pot fi stocate la temperaturi normale", a mai spus acesta.

Faza a treia a testelor clinice, și ultima, va fi realizată cu 35.000 de voluntari adulți „într-o gamă largă de țări”, au spus companiile, și este de așteptat să înceapă la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie.

Etapa a treia a testelor clinice va testa eficacitatea vaccinului împotriva tulpinii găsite pentru prima dată în Wuhan în China la sfârșitul anului 2019, precum și varianta detectată în Africa de Sud, transmite rfi.fr.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19 eficienta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close