Antena 3 CNN Actualitate Vaccinarea anti-COVID, contraindicată gravidelor

Vaccinarea anti-COVID, contraindicată gravidelor

Vaccinarea este contraindicată gravidelor şi femeilor care alăptează. Medicul Mircea Onofriescu a venit cu aceste precizări şi spune că nu există studii efectuate pe termen lung în aceste cazuri.

Vaccinarea anti-COVID, contraindicată gravidelor
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    15 Ian 2021   •   15:20

Dr. Mircea Onofriescu, profesor universitar'' a exolicat de ce nu este recomandată imunizarea gravidelor și femeilor care alăptează.

''Nu există nişte studii efectuate pe termen lung''

''Gravidele nu vof fi vaccinate. Dacă una din paciente crede că ar putea să fie gravidă trebuie să amâne vaccinarea până ce are certitudinea că nu este gravidă. Femeile care planifică să râmână gravide în următoarele trei luni, se spune la fel, că ar trebui să amâne vaccinarea. Există posibiltatea ca o femeie gravidă să primească o primă doză de vaccin. În această situație, cea dea doua doză, rapelul, va fi făcut după finalizarea sarcinii. 

Ce se întâmplă cu femeile gravide vaccinate

''Dacă o femeie gravidă a primit vaccinul, nu trebuie să fie îngrijorată, pentru că aceste vaccinuri nu conțin organisme care se multiplică în corp, așadar nu pot cauza infecție COVID-19 la copilul care e se dezoltă în uterul mamei.

Cele care alăptează nu trebuie să se vaccineze. Ele se pot vaccina după ce termină alăptarea. Poate să fie o situaţie rară în care alăptează, au făcut prima doză. A doua doză se va face doar când se va termina alăptarea. Deci contraindicaţia este atât pentru femeile gravide, cât şi pentru femeie care alăptează. Nu există nişte studii efectuate pe termen lung'', dr. Mircea Onofriescu, profesor universitar''.

×
Subiecte în articol: gravide vaccin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close