Antena 3 CNN Actualitate De vineri ne putem vaccina anti-COVID fără programare! Dr. Valeriu Gheorghiță, toate detaliile

De vineri ne putem vaccina anti-COVID fără programare! Dr. Valeriu Gheorghiță, toate detaliile

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că, începând din data de 7 mai, persoanele de peste 60 de ani nu vor mai avea nevoie de programare la centrele de vaccinare în zilele de sâmbătă, duminică și luni.

De vineri ne putem vaccina anti-COVID fără programare! Dr. Valeriu Gheorghiță, toate detaliile
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    04 Mai 2021   •   14:46

"Începând de vineri, 7 mai, ne propunem sa avem următoarea modalitate de prezentare la centrele vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare, pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil ca vom stabili următoarea modalitate: Persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta la centrele de vaccinare, fără programare. Restul persoanelor care doresc sa se vaccineze se vor prezenta după ora 14:00, pana la finalul programului, ora 20:00, fără programare.

Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 08.00, până la ora 20.00. Atenție! Aici nu vreau să apară nemulțumiri, prioritate vor avea persoanele programate prin platformă care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat. Însă, suplimentar, în funcție de capacitatea de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare. 

Dacă un centru are o capacitate de vaccinare de 100 de persoane și are 50 de persoane programate, va elibera bonuri pentru 50 de persoane suplimentare care se vor prezenta. Cei care se vor prezenta suplimentar pot fi trecuți pe o listă separată și să se prezinte a doua sau a treia zi. 

Este posibil ca această modalitate de vaccinare să creacă numărul de doze irosite, pentru că în felul acesta noi vom merge pe o estimare medie a consumului, pe un interval de 3 zile, însă fără să avem garanția că numărul de doze distribuite către centrele de vaccinare vor fi și consumate pe perioada intervalului de stabilitate al acestor doze”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

Valeriu Gheorghiță: Începe maratonul de vaccinare în România! Este un efort pe care colegii noştri îl fac şi mi-aș dori să fie un succes

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a mai declarat că, începând de marți, 4 mai, începe maratonul de vaccinare în șapte spitale militare din România, proiect care ar trebui să asigure ”un număr cât mai mare de persoane vaccinate".

"În perioada 4-11 mai, în cele şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară un maraton al vaccinării pe o perioadă de 24 de ore din 24, în care orice persoană care doreşte să se vaccineze se prezintă direct la centrul de vaccinare cu Cartea de Identitate sau cu un document de identitate valabil pentru a se vaccina.

Încurajăm ca toţi cei care doresc să se vaccineze să se adreseze acestor unităţi medicale, acestor centre de vaccinare. Este un efort pe care colegii noştri îl fac şi mi-aș dori să fie un succes. Cred că în felul acesta putem să asigurăm un număr cât mai mare de persoane vaccinate", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Valeriu Gheorghiţă.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close