Antena 3 CNN Actualitate Vaccinarea împotriva COVID-19 cu prima doză s-a prăbușit. Valeriu Gheorghiță: ”O rată de 50% de vaccinare este total insuficientă”

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu prima doză s-a prăbușit. Valeriu Gheorghiță: ”O rată de 50% de vaccinare este total insuficientă”

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunţat că rata de vaccinarea cu prima doză în România a scăzut cu peste 50% în doar o săptămână.

Vaccinarea împotriva COVID-19 cu prima doză s-a prăbușit. Valeriu Gheorghiță: ”O rată de 50% de vaccinare este total insuficientă”
Sursa foto: Facebook/RO Vaccinare
de Adelina Miron    |    09 Noi 2021   •   16:49

În acest ritm, spune medicul Valeriu Gheorghiţă, vom ajunge la un grad de vaccinare de 50% la sfârșitul anului, insuficient pentru ”a preveni un impact semnificativ al următoarelor valuri pandemice”.

În ultimele 24 de ore în România s-au infectat peste 7.500 de persoane şi peste 450 de persoane au murit de COVID.

„În săptămâna 1-7 noiembrie au fost vaccinate cu doza unu 283.967 de persoane, majoritatea fiind persoane sub vârsta de 60 de ani. Aproximativ 71.850 sunt persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

Avem o scădere cu peste 50% a numărului total de persoane vaccinate cu doza unu în săptămâna precedentă, faţă de săptămâna de dinainte, când erau peste 575.000 de persoane noi vaccinate.

Dacă menținem acest ritm, de 25.000 de persoane vaccinate cu prima doză pe zi, numărul total pe care îl putem atinge la finalul acestui an ar fi de 8,5 milioane, doar 50% din populația eligibilă. O rată de 50% de vaccinare este total insuficientă pentru a preveni un impact semnificativ al următoarelor valuri pandemice. Chiar și pentru valul 4, care nu este finalizat, este în plină evoluție, această rată de vaccinare nu este suficient de ridicată încât să limiteze substanțial consecințele negative ale pandemiei - forme grave, spitalizări în ATI și decese", a declarat Valeriu Gheorghiță.


 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă COVID-19 vaccinare
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close