Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID a fost distribuit în spitale în cutii de pizza!

Vaccinul anti-COVID a fost distribuit în spitale în cutii de pizza!

De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele cu vaccinul anti-COVID-19 necesare imunizării primilor medici din județul Ialomița au fost distribuite, marți, către spitalele din Slobozia, Fetești și Țăndărei, în cutii de pizza.

Vaccinul anti-COVID a fost distribuit în spitale în cutii de pizza!
Sursa foto: independentonline.ro
de Mia Lungu    |    05 Ian 2021   •   16:30

Ialomița a dat startul marți, 5 ianuarie 2021, campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în spitalele din județ.

Deși trebuia să înceapă la ora 10:00, vaccinarea medicilor de la Spitalul Județean de Urgență Slobozia a întârziat cu aproximativ 2 ore, din cauza distribuției greoaie a serului de la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», potrivit presei locale.

Pe lângă faptul că a venit târziu, vaccinul anti-COVID-19 distribuit la Slobozia a fost ambalat în cutii de pizza. Managerul spitalului spune că așa a venit vaccinul de la DSP.

Valeriu Gheorghiță: Este doar o întâmplare să semene foarte mult cu o cutie de pizza. Ele așa sunt livrate. Un pachet conține cinci cutii

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a fost întrebat în conferința de presă susținută marți despre acest caz și a încercat să explice că este doar o modalitate în care sunt separate dozele din pachetele inițiale. 

"Ele nu sunt transportate direct în cutii de carton, ci în cutii frigorifice (...) iar acest lucru se poate verifica oricând, pentru că este de datoria noastră de a asigura condițiile lanțului de frig. 

E mai puțin important că acel ambalaj provine din altă sursă. Este nerelevant din punctul meu de vedere." a mai spus acesta

În prima zi a campaniei de vaccinare, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale. La nivel județean au fost distribuite 61 de flacoane de vaccin, pentru 305 imunizări. Dintr-un singur flacon se pot efectua 5 vaccinări.

Primii medici ai unității medicale care s-au vaccinat au fost dr Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slobozia, dr Anca Telehuz, șeful Unității de Primiri Urgențe, și dr Mirela Nițu, medic în cadrul UPU Slobozia.

"Știu că există foarte mulți oameni care nu cred în vaccin sau în virus. Însă, dacă s-ar putea, eu i-aș invita pe toți în izolatoarele noastre de la UPU să vadă pacienții. Bolnavii de COVID-19, mor cu ochii deschiși, așteptând să fie salvați. Este foarte greu de dus lupta cu acest virus. Acest vaccin reprezintă salvarea noastră!" a declarat dr Mirela Nițu pentru independentonline.ro.

"De la debutul pandemiei și până în prezent am avut 146 de colegi, cadre medicale, care s-au îmbolnăvit. În prezent, mai sunt în concediu medical din cauza COVID-19 aproximativ 20 de cadre medicale!" a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia. 

×
Subiecte în articol: pizza
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close