Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul AstraZeneca a ajuns sâmbătă în România

Vaccinul AstraZeneca a ajuns sâmbătă în România

O mașină care transportă lotul de 81.600 de doze vaccin AstraZeneca a intrat în România sâmbătă la prânz prin Vama Nădlac II, a informat ISU Arad.

Vaccinul AstraZeneca a ajuns sâmbătă în România
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    06 Feb 2021   •   15:35

Autoritățile române au anunțat anterior că 81.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, duminică dimineață, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare. Dozele de vaccin sunt transportate pe cale terestră și vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare.

În perioada următoare, dozele vor fi distribuite centrelor regionale existente la nivel național. Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Florin Cîțu: Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi

Florin Cîțu a anunțat, sâmbătă, că programările pentru vaccinarea cu AstraZeneca vor începe săptămâna viitoare. Potrivit premierului, noul ser va fi distribuit începând de duminică, iar programările se vor face de pe 10 februarie.

180 de cabinete medicale vor fi organizate pentru vaccinare cu serul produs de AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca va fi folosit doar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani. Premierul Florin Cîțu a dezvăluit faptul că în următoarele zile vaccinul va fi distribuit centrelor de vaccinare, iar programarea pe platformă va fi posibilă de pe 10 februarie.

Peste 50.000 de persoane vor fi vaccinate în fiecare zi din luna martie.

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deși am rămas în topul UE în ceea ce privește numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie primim din ce mai multe doze și programul de vaccinare se va accelera. Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi și vom merge spre ținta de 100.000 de vaccinuri pe zi, pe care ne-am propus-o de la început”, a declarat premierul Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: vaccin Astra Zeneca
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close