Antena 3 CNN Actualitate Vaccinurile pentru rujeolă, în pericol să nu se mai livreze din cauza blocajelor aeriene

Vaccinurile pentru rujeolă, în pericol să nu se mai livreze din cauza blocajelor aeriene

UNICEF avertizează că zeci de ţări riscă să nu mai primească vaccinuri, în special pe cel pentru rujeolă, din cauza restricţiilor de transport aerian decise pe fondul pandemiei de coronavirus. Întreruperea vaccinării de rutină, în special în ţările cu sistem de sănătate fragil, ar putea duce la epidemii dezastruoase.

Vaccinurile pentru rujeolă, în pericol să nu se mai livreze din cauza blocajelor aeriene
Sursa foto: Pixabay.com
01 Mai 2020   •   17:56

„În prezent, zeci de ţări riscă să rămână fără stocuri din cauza întârzierilor de livrări de vaccinuri”, a declarat Marixie Mercado, reprezentantă a UNICEF.

În 2019, aproximativ 2,43 miliarde de doze au fost distribuitede UNICEF în 100 de ţări pentru vaccinarea a aproximativ 45 la sută din copiii cu vârste de până la 5 ani.

Anul acesta, începând cu 22 martie, UNICEF a constatat o reducere cu 70 - 80% a expedierilor de vaccinuri, din cauza scăderii dractice a numărului zborurilor comerciale şi a disponibilităţii limitate a zborurilor charter. Din cauza întârzierilor, ţările pot recurge la rezervele lor de vaccinuri pentru situaţii de urgenţă, care le-ar permite să facă faţă aproximativ trei luni. Dacă restricțiile privind transportul aerian vor persista, multe ţări riscă să îşi epuizeze stocurile de vaccinuri. Această criză ar putea duce la decalarea producţiei de vaccinuri.

 

×
Subiecte în articol: rujeola vaccin
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close