Antena 3 CNN Actualitate Văduva lui Ioan Gyuri Pascu, gest emoționant în memoria artistului

Văduva lui Ioan Gyuri Pascu, gest emoționant în memoria artistului

Văduva lui Ioan Gyuri Pascu, gest emoționant în memoria artistului
Sursa foto: Foto: Facebook.com
12 Mai 2017   •   18:34

Pe 26 mai se vor împlini 9 luni de când artistul a trecut în neființă, iar soția lui, Daniela Marin, s-a zbătut să-i ducă mai departe proiectele de suflet, scrie click.ro.

Azi, 12 mai, la Teatrul de pe Lipscani va avea loc premiera piesei "I love democracy", proiect în care s-a implicat cap-coadă tot Daniela Marin. Pornind de la adaptarea după romanul "Fetiţa şi ţigara", al lui Benoit Duteurtre, de Sorin-Lucian Ionescu, piesa "I love democracy" surprinde viaţa unei societăţi, posibil contemporane, în mijlocul unor evenimente tulburătoare. Consecinţele acestor evenimente sunt neaşteptate. Regia este semnată de Andrei Bogdan Roșu.

Iată ce scrie pe blog Daniela Marin despre piesă, invocându-l, din nou, pe Gyuri. "Nici un personaj nu există dacă nu se regăseşte pe sine în lume. Asta scriam anul trecut în articolul din pagina dedicată spectacolului . Şi în prezent cred la fel. Iar personajele din se regăsesc cu siguranţă în lumea noastră cea prezentă, oricât ne-am fi dorit noi să dăm o tentă futuristă acestui spectacol. Gyuri ar fi fost cu siguranţă entuziasmat de povestea asta tocmai pentru că prezintă adevărul, tocmai pentru că arată aberaţia lumii".

Pe 26 septembrie 2016, Ioan Gyuri Pascu a murit la 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

×
Subiecte în articol: Ioan Gyuri Pascu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close