Antena 3 CNN Actualitate Pericol de explozie în Bușteni! Un vagon încărcat cu 56 de tone de benzină a luat foc

Pericol de explozie în Bușteni! Un vagon încărcat cu 56 de tone de benzină a luat foc

Un vagon de tren, încărcat cu 56 de tone de benzină, a fost cuprins de flăcări la ieșirea din Bușteni, spre Azuga. Pericolul de explozie a fost uriaș iar pompierii și-au pus viața în pericol ca să stingă incendiul.

Pericol de explozie în Bușteni! Un vagon încărcat cu 56 de tone de benzină a luat foc
de Laura Dinu    |    08 Iul 2021   •   07:46

În această dimineață, două autospeciale cu apă și spumă, dar și o ambulanță SMURD din partea ISU Prahova, au ajuns de urgență la locul incidentului, pentru stingerea incendiului, ce se manifesta, inițial, cu flacără deschisă la un vagon. Este vorba despre un vagon-cisternă ce transporta benzină, la ieșirea din Bușteni către Azuga. 

Vagonul a fost decuplat de restul garniturii, care număra în total 22 de vagoane, 18 încărcate cu motorină și 4 cu benzină.

La acest moment, nu mai există pericol de propagare, deoarece incendiul nu se mai manifestă cu flacără deschisă. Se acționează acum pentru răcirea vagonului.

Linia a fost scoasă de sub tensiune și, potrivit ISU Prahova, în urma verificărilor nu s-au constatat probleme la vagonul afectat.

Incendiul a fost observat de impiegatul din gara Bușteni, în timp ce garnitura se îndrepta către localitatea Dârste, din județul Brașov. 

În acest moment, circulația feroviară pe Valea Prahovei de desfășoară în condiții normale. 

”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, traficul feroviar pe Valea Prahovei se desfășoară la această oră în condiții normale de trafic.
 
Circulația trenurilor pe Valea Prahovei a fost oprită temporar în cursul acestei dimineți, timp de aproximativ o oră, de la 04.45 la 05.53, între stațiile Azuga și Bușteni, pe firul I, din cauza unui incendiu care a izbucnit la un vagon cisternă din compunerea unui tren privat de marfă. 

Pentru a facilita accesul echipelor de intervenție ale ISU Prahova, în vederea stingerii incendiului, personalul feroviar a întrerupt imediat alimentarea cu energie electrică a liniei de contact și au restricționat circulația a 5 trenuri de călători - IR 1642, R 3002, R 3014, R 3023 și 16.030 -, acestea fiind oprite temporar în gările Predeal, Azuga și Sinaia.
 
La ora 05.53 circulația trenurilor între stațiile Azuga și Bușteni a fost reluată în condiții de siguranță pe firul II, iar pe firul I începând cu ora 08.45. 

Menționăm faptul că în urma acestui incident feroviar, cele 5 trenuri de călători, oprite temporar în intervalul orar necesar stingerii incendiului și retragerii garniturii de marfă în stația Bușteni, vor ajunge la destinație cu întârzieri cuprinse între 60 și 15 minute.
 
Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze pasagerilor pentru disconfort și îi asigură că intervențiile desfășurate în astfel de situații au drept scop reluarea circulației în condiții de siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

×
Subiecte în articol: busteni
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close