Antena 3 CNN Actualitate Val de cutremure în România, în noaptea de marţi spre miercuri

Val de cutremure în România, în noaptea de marţi spre miercuri

Nu mai puţin de patru cutremure s-au produs în noaptea de marţi spre miercuri în zonele seismice Vrancea şi Făgăraş-Câmpulung, cu magnitudini de până la 3,8 pe Richter, informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Val de cutremure în România, în noaptea de marţi spre miercuri
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    03 Feb 2021   •   09:00

Primul seism, de 3 pe Richter, a avut loc la miezul nopţii, la ora locală 0:02, în judeţul Buzău. El s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 49 km de Ploieşti şi 103 km nord de Bucureşti.

Cel mai puternic cutremur, 3,8 pe Richter

După aproximativ trei ore, la 2:52, s-a produs un nou cutremur, cu magnitudinea 3,8 în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 106 de kilometri. Seismul a avut loc în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti şi Galaţi.

Tot miercuri dimineaţa, la ora 5:48, în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, respectiv în judeţul Argeş, a avut loc un cutremur slab, de suprafaţă, cu magnitudinea 2,4, la adâncimea de 2 km. Mişcarea seismică s-a produs în apropierea oraşelor Braşov, Piteşti şi Sibiu.

Cel mai puternic seism din 2020, 5,2 grade

Ulterior, la ora 7.28, un seism de 2,3 pe Richter a avut loc în zona seismică Făgăraş-Câmpulung, judeţul Argeş. El s-a produs la o adâncime de 3 kilometri, în apropierea oraşelor Braşov, Piteşti şi Sibiu.

Anul trecut, cel mai puternic seism a avut loc pe 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close