Val de frig în România! -26 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură

12 Feb 2017   •   09:34
Val de frig în România! -26 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură Foto: Pixabay.com

Cea mai scăzută temperatură din ţară, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a arătat minus 26 de grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciul de la Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Ilie Mojic, în această zonă depresionară stagnează o masă de aer rece, iar pe fondul unui cer senin, temperatura a scăzut până la minus 26 de grade Celsius.

Ger a fost şi la Joseni, unde s-au consemnat minus 22 de grade Celsius, sau la Topliţa, unde termometrele au arătat minus 18 grade. La staţia de munte Bucin s-au înregistrat minus 12 grade Celsius, în vreme ce la Odorheiu Secuiesc mercurul a arătat doar minus 6 grade Celsius, diferenţa de temperatură faţă de Miercurea Ciuc fiind de 20 de grade Celsius.

Aceste valori sunt obişnuite pentru judeţul Harghita, care se confruntă cu ierni lungi şi geroase.

Minima absolută a nopţii de 11 spre 12 februarie s-a înregistrat în anul 1976, când la Miercurea Ciuc s-au măsurat minus 33 de grade Celsius, în vreme ce minima absolută a lunii februarie s-a consemnat tot la Miercurea Ciuc, în anul 1987, când mercurul termometrelor a arătat minus 35 de grade Celsius.

Potrivit prognozei meteo, în zonă vremea va fi frumoasă ca aspect, dar nopţile vor continua să fie geroase.

Sursă: Agerpres
x close