Antena 3 CNN Actualitate Vâlcea. 28 de familii, izolate după ce alunecări de teren au rupt singurul drum de acces

Vâlcea. 28 de familii, izolate după ce alunecări de teren au rupt singurul drum de acces

Vâlcea. 28 de familii, izolate după ce alunecări de teren au rupt singurul drum de acces
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Mar 2011   •   09:50

 28 de familii din comuna Berbeşti, judeţul Vâlcea au rămas izolate după ce singurul drum, care face legătura cu cel mai apropiat oraş, a fost rupt de o alunecare de teren. De o săptamână, în zonă nu mai este curent electric, iar maşinile nu mai pot ajunge în sat.

 
Oamenii spun că s-a ajuns în această situaţie ca urmare a exploatării exagerate de steril, până în apropierea marginii drumului. Iar despre consolidarea acestuia, nici vorbă. 
 
Autorităţile locale ridică neputincioase din umeri. Înainte de 1989, satul construit pe steril era trecut în planurile judeţene de sistematizare pentru demolare. Acum, reprezentanţii primăriei cred că satul va dispărea de la sine dacă exploatarea va fi desfinţată, dar şi dacă nu se vor aloca bani pentru repararea drumului.
 
Zona este monitorizată de Comitetul pentru situaţii de urgenţă încă din septembrie anul trecut. Încalzirea vremii a determinat însă reactivarea a încă trei vechi focare cu alunecari de teren din judeţ. La fel de grav este şi în comuna Goleoţi, unde 49 de case sunt deja fisurate, iar terasamentul drumului care trece prin sat s-a lasat cu aproape un metru.
 
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close