Antena 3 CNN Actualitate Vâlcea. Casa unei familii, înghiţită de un crater adânc de 20 de metri şi cu diametrul de opt

Vâlcea. Casa unei familii, înghiţită de un crater adânc de 20 de metri şi cu diametrul de opt

Vâlcea. Casa unei familii, înghiţită de un crater adânc de 20 de metri şi cu diametrul de opt
Sursa foto: Foto: Video News
27 Noi 2010   •   20:17

O familie dintr-un sat vâlcean - mamă şi fiu - s-a trezit într-o casă care se năruie. Un crater adânc de 20 de metri a apărut ca din senin sub locuinţa oamenilor şi i-a scos afară îngroziţi. Zeci de case stau să cadă în zonă. 

A început vineri noapte, la ora două jumătate. De atunci până acum, casa familiei Ene se fărâmă minut cu minut, bucată cu bucată.

Bărbatul şi mama lui au ieşit speriaţi din casă. Ce au văzut în faţa ochilor i-a înspăimântat. Un crater cu diametrul de câţiva metri, care le înghite casa. De atunci şi până acum, craterul s-a făcut tot mai mare.

A ajuns la o adâncime de 20 de metri şi un diametru de opt metri. Au fost chemate imediat autorităţile. Proprietarii au fost ajutaţi să evacueze tot din casă. Apoi, au deconectat casa de la reţeaua de energie electrică. Acum, trebuie să o demoleze cu totul.

Bărbatul şi mama lui aveau de gând să locuiască de acum înainte într-o altă casă, aflată la zece metri de craterul din curtea lor. Pericolul i-ar putea alunga şi de acolo.

Până la luarea unor măsuri, autorităţile trebuie să afle de unde a apărut imensa groapă. Cert este că apa din ea e sărată, iar ăsta e un semn rău.

În Ocnele Mari, datorită modului de extracţie a sării de sub pământ, în ultimii ani au avut loc surpări ale pământului pe o suprafaţă de 50 de hectare. Într-un alt sat din judeţ, 49 de case sunt în pericol, tot datorită unor alunecări de teren.

 

×
Subiecte în articol: crater Valcea comuna casa familie sare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close