Antena 3 CNN Actualitate Vâlcea. Incendiu puternic în pădurea din jurul releului Cozia

Vâlcea. Incendiu puternic în pădurea din jurul releului Cozia

Vâlcea. Incendiu puternic în pădurea din jurul releului Cozia
Sursa foto: Foto: INTACT Images
09 Sep 2012   •   09:47

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la pădurea din jurul releului Cozia, judeţul Vâlcea, în golul alpin şi în pădurea de răşinoase, molid şi jneapăn, din cauza rafalelor de vânt şi a turbei foarte uscată şi deasă, focul fiind foarte greu de stins, conform Mediafax.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, cpt. Cătălin Popescu, pentru stingerea incendiului, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale ale pompierilor, precum şi o cisternă pentru alimentarea cu apă a dispozitivelor de intervenţie.
   
"Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea, angajaţi ai ocoalelor silvice din zonă şi ai serviciilor voluntare ale localităţilor Călimăneşti, Sălătrucel, Berislăveşti au intervenit pentru stingerea unui incendiu de pădure în jurul releului Cozia. Până în acest moment, suprafaţa totală afectată de incendiu măsoară aproximativ trei hectare atât pe golul alpin cât şi în pădurea de răşinoase, molid şi jneapăn. S-a reuşit limitarea propagării, prin creerea unor fronturi, tăierea copacilor răzleţi din apropierea releului, arderea supravegheată a turbei spre releu şi cabană", a declarat Popescu.
   
În prezent, pompierii asigură limitarea propagării incendiului spre releu şi spre o cabană din zonă.
   
Duminică, este aşteptat să ajungă în zonă un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, care va arunca saci cu apă.



×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close