Antena 3 CNN Actualitate Vâlcea: Primarul găsit spânzurat de un copac ar fi fost şantajat de o firmă de construcţii

Vâlcea: Primarul găsit spânzurat de un copac ar fi fost şantajat de o firmă de construcţii

Vâlcea: Primarul găsit spânzurat de un copac ar fi fost şantajat de o firmă de construcţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Mar 2012   •   15:02

Primarul comunei vâlcene Tetoiu, Gheorghe Popa, găsit spânzurat, marţi dimineaţă, ar fi fost şantajat de o firmă de construcţii, căreia îi decontase mai mulţi bani, pentru lucrări neefectuate, iar situaţia ar fi fost descoperită de către Curtea de Conturi, afirmă surse judiciare citate de Mediafax.
   
Anchetatorii spun că Popa a scris în biletul de adio care a fost găsit în haina sa că se simte vinovat pentru anumite fapte din activitatea sa de primar
   
"Din dorinţa de-a da cât mai mult pentru comunitate am greşit", a scris primarul.
   
"În bilet bărbatul îşi cere scuze pentru gest. A fost întocmit un dosar pentru moarte suspectă, urmând să fie stabilite motivele sinuciderii. Bărbatul motivează în bilet că se simte vinovat de anumite fapte din activitatea sa de primar, iar cercetările în curs urmează să stabilească despre ce activităţi este vorba", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu.
   
Surse judiciare afirmă că primarul ar fi fost şantajat de o firmă din Piteşti care a construit două poduri în comună şi care ar fi încasat 1,5 milioane de lei. Firma ar fi cerut suplimentarea sumei necesare acestei investiţii, iar situaţia ar fi fost descoperită de Curtea de Conturi, care ar fi constatat că există lucrări decontate în valoare de 200.000 de lei care nu ar fi fost însă realizate.
   
"Era un om extraordinar, economist şi expert contabil, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice la Craiova, era căsătorit, soţia sa este ingineră. Are o fată căsătorită, asistentă la Râmnicu Vâlcea, şi un nepot. Gestul lui ne-a lăsat pur şi simplu înmărmuriţi. Ar fi câştigat detaşat alegerile din iunie, iar un primar aşa bun nu a avut localitatea în ultimii 40 de ani. Avem şosele asfaltate, dispensar medical, grădiniţe moderne, a construit poduri", a declarat un localnic.
   
Primarul comunei vâlcene Tetoiu, Gheorghe Popa, a fost găsit spânzurat, marţi dimineaţă, într-un copac de pe malul unui râu din zonă, iar în haina sa anchetatorii au descoperit un bilet.

×
Subiecte în articol: primar Valcea
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close