Antena 3 CNN Actualitate Vâlcov, despre bugetul pe 2015: Mai mulţi bani pentru toate domeniile, mai puţin pentru SIE şi STS

Vâlcov, despre bugetul pe 2015: Mai mulţi bani pentru toate domeniile, mai puţin pentru SIE şi STS

Vâlcov, despre bugetul pe 2015: Mai mulţi bani pentru toate domeniile, mai puţin pentru SIE şi STS
14 Dec 2014   •   09:12

Bugetul pentru anul viitor prevede creşteri pentru toate domeniile, mai puţin SIE şi STS. Precizarea a fost făcută de ministrul Bugetului, Darius Vâlcov, în exclusivitate la emisiunea Q&A, cu Alessandra Stoicescu.

Cenuşăresele de până cum, Educaţia şi Sănătatea, vor beneficia şi ele de creşteri semnificative.

Şi la Transporturi vor fi alocate fonduri suplimentare pentru autostrăzi, căi ferate, CNADNR, în valoare de peste 3 miliarde de lei.

Darius Vâlcov a anunţat însă că bugetarii nu vor primi mai mulţi bani. Excepţie fac veniturile medicilor şi bursele pentru rezidenţi, care vor creşte, potrivit ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

În Sănătate se va investi în construcţia de spitale noi şi în dotările din spitalele existente. Banii primiţi în plus de Transporturi, de 3, 1 miliarde de lei, se vor duce la autostrăzi şi căi ferate.

Şi SRI şi DNA vor primi bani mai mulţi. Singurele bugete care vor scădea sunt ale SIE şi STS, care vor fi reduse cu 0, 9%, respectiv 4, 8%.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close