Antena 3 CNN Actualitate Vâlcov, pus sub control judiciar. A fost acuzat de divulgare de secrete oficiale

Vâlcov, pus sub control judiciar. A fost acuzat de divulgare de secrete oficiale

Vâlcov, pus sub control judiciar. A fost acuzat de divulgare de secrete oficiale
18 Iun 2019   •   16:13

Darius Vâlcov, fostul consilier al premierului, a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT. A fost acuzat de divulgare de secrete oficiale care periclitează securitatea națională. 

A fost audiat la DIICOT în jurul orei 12.30. S-a prezentat pentru a i se aduce la cunoștință infracțiunea, mai exact faptul că a publicat pe 23.08.2018 Protocolul privind organizarea cooperării între SRI și Parchetul de pe lângă ÎCCJ. E vorba de șase pagini care au fost publicate de Vâlcov. 

La aproape un an de la publicare, DIICOT decide să-l plaseze sub control judiciar. În acest dosar a fost audiată Adina Florea, adjunctul Secției de investigare a infracțiunilor în Justiție. 

"În fapt, s-a reţinut că, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personală a unei reţele de socializare o copie a unui document clasificat intitulat 'Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea obligaţiilor ce le revin potrivit legii'. Postarea în cauză a inclus şase pagini din documentul mai sus menţionat, pe care erau înscrise numerele de înregistrare 09472/08.12.2016 (PÎCCJ) şi respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind încadrat în clasa 'secrete de stat', nivel 'secret', conform art. 4 al. 2 lit.c din H.G.585/2002", se arată într-un comunicat al DIICOT.

 

×
Subiecte în articol: control judiciar
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close