Antena 3 CNN Actualitate Valentin Mocanu: Comunităţile locale ar trebui să se ocupe de integrarea romilor

Valentin Mocanu: Comunităţile locale ar trebui să se ocupe de integrarea romilor

Valentin Mocanu: Comunităţile locale ar trebui să se ocupe de integrarea romilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Aug 2010   •   13:54

Guvernul pasează către autorităţile locale problema romilor. Secretarul de stat în Ministerul Muncii Valentin Mocanu susţine că primăriile ar trebui să vină cu iniţiative care să ajute famiile de romi să se integreze în societate. Mocanu spune că ideile nu trebuie să vină din partea Guvernului, ci comunităţile locale trebuie să depună proiecte, iar cazurile familiilor de romi trebuie discutate punctual.

Autorităţile române spun că romii au plecat de bunăvoie din Franţa, şi afirmă că nu există nicio plângere din partea celor întorşi în ţară care să indice faptul că le-au fost încălcate drepturile.

Valentin Mocanu susţine că Franţa a respectat legislaţia comunitară în privinţa cetăţenilor trimişi în România.

Costul repatrierii unei persoane din Franţa în România poate ajunge până la 3.000 de euro, conform unor estimări ale Curţii de Conturi franceze, citate în ediţia online a cotidianului Le Progres. Ziarul remarcă discreţia şi lipsa de transparenţă de care dau dovadă autorităţile de la Paris. Aproximativ 8.000 de români şi bulgari au fost repatriaţi de la începutul anului, potrivit autorităţilor franceze.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: romi primarii
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close