Dentiştii și dermatologii, atraşi în campania de vaccinare

de Georgiana Adam    |    07 Feb 2021   •   23:11
Dentiştii și dermatologii, atraşi în campania de vaccinare pexels

Medicii stomatologi și dermatologi ar putea fi folosiți în campania de imunizare.

În schimb, farmaciștii nu reprezintă o opțiune în prezent, deoarece nu au dreptul de a administra tratament.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, susține că mai multe categorii de medici ar putea fi atrase în cadrul campaniei de vaccinare.

Modelul funcţionează deja în alte țări

"Cu medicii stomatologi, medicii dermatologi, da, este o opțiune pe care și Suedia, de pildă, a adoptat-o. Problema resursei umane este peste tot.

Valeriu Gheorghiţă: În România, farmaciştii nu pot administra tratament, dar asta s-ar putea reglementa

În condițiile acestea de pandemie, o mare parte a resursei umane este implicată în îngrijirea acestor pacienți. Problema colegilor din rețeaua farmaceutică este legată de avizul de liberă practică.

În România, cadrul legal actual prevede că farmacistul nu are drept de a administra un tratament. Sigur că acest lucru s-ar putea reglementa, nu ar fi neapărat o barieră.

Dar credem că vom reuși să suplinim deficitul de resursă umană prin apelarea la celelalte categorii de medici și asistenți medicali", a declarat Gheorghiță, într-o emisiune la Digi24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close