Antena 3 Actualitate Valeriu Gheorghiță: ”Este puțin probabil să atingem cinci milioane de persoane vaccinate la 31 mai”

Valeriu Gheorghiță: ”Este puțin probabil să atingem cinci milioane de persoane vaccinate la 31 mai”

de Adelina Miron    |    19 Mai 2021   •   22:53
Valeriu Gheorghiță: ”Este puțin probabil să atingem cinci milioane de persoane vaccinate la 31 mai”
Sursa foto: Hepta

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a declarat că este posibil ca ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până sfârșitul lunii mai să nu se poată atinge, dar că acest lucru se va întâmpla la începutul lunii iunie.

„Este una dintre bornele anunțate de primul-ministru și care este asumată de campania de vaccinare, însă uitându-mă la ritmul de vaccinare din ultimele două săptămâni și în mod deosebit la numărul de persoane care s-au vaccinat cu doza 1, predicția ne arată că este puțin probabil să atingem cinci milioane de persoane vaccinate la 31 mai, însă cu siguranță în prima parte a lunii iunie vom ajunge la acel obiectiv”, a declarat miercuri seara Valeriu Gheorghiță, la Digi24, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că evoluția numărului de cazuri în România este bună.

„România este în scenariul verde cu o rată medie cumulată de incidență de 1,71, ceea ce este foarte bine și cu siguranță că prin campania de vaccinare și depășind deja peste 4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă o rată de acoperire vaccinală medie la nivel național de circa 23% cu cel puțin o doză, se regăsesc aceste beneficii”, a mai spus Gheorghiță.

El susține că imunitatea obținută prin vaccinare și prin boala naturală este mult mai mare decât 23%.

„Vorbim de peste un milion de cazuri de infecție Sars-Cov-2 raportate la nivel național, probabil că în mod real sunt de cel puțin 2 până la 5 ori mai multe, deci dacă am lua de două ori mai multe cazuri ar însemna cel puțin două milioane de cazuri care au trecut prin infecție și care au un grad de imunitate, la care adăugăm deja 4 milioane de persoane vaccinate, sigur cu un anumit grad de suprapunere, deja vorbim de circa 6 milioane de persoane care au un anumit grad de imunitate, ori din acest punct de vedere ajungem la circa 35-40% rată de imunitate”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close