Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiţă: ”M-am uitat pe câteva comentarii pe rețelele sociale și m-am îngrozit! Cum putem lansa astfel de acuzații?”

Valeriu Gheorghiţă: ”M-am uitat pe câteva comentarii pe rețelele sociale și m-am îngrozit! Cum putem lansa astfel de acuzații?”

Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, susține că mesajele transmise de persoanele care au urmărit online „Maratonul Informării” organizat sâmbătă, 6 noiembrie, l-au ”îngrozit”.

Valeriu Gheorghiţă: ”M-am uitat pe câteva comentarii pe rețelele sociale și m-am îngrozit! Cum putem lansa astfel de acuzații?”
Sursa foto: Facebook/RO Vaccinare
de Adelina Miron    |    08 Noi 2021   •   19:52

Weekendul trecut, la Biblioteca Naţională a României a fost organizat „Maratonul Informării” despre COVID-19.

Timp de 12 ore, de la 10.00 la 22.00, medici, specialişti şi cercetători au oferit informații şi explicaţii despre vaccinare. Evenimentul a putut fi urmărit online, pe pagina de Facebook RO Vaccinare și pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Multe comentarii ale persoanelor care au ascultat explicațiile medicilor au fost negative, unii dintre urmăritori invocând ideea unei „dictaturi medicale”. 

Valeriu Gheorghiță a transmis un mesaj românilor care au adus acuzații personalului medical și a îndemnat la solidaritate:

„M-am uitat pe câteva comentarii ale oamenilor care urmăreau pe rețelele sociale sesiunile de informare de la Maratonul Informării și m-am îngrozit. Se vorbea despre minciuna doctorilor, hoție, despre dictatura medicală, experimente...

Cum putem lansa astfel de acuzații la adresa corpului medical? Aceiași oameni care de luni de zile fac eforturi supraomenești pentru a salva viața semenilor... au fost cadre medicale care au murit la datorie. De personalul medical ne legăm speranțele când avem o problemă de sănătate sau când ajungem la spital!

Dragi români, Niciodată nu vom fi bine dacă vom continua să ne suspectăm unii pe alții, să ne acuzăm, să ne arătăm cu degetul, să ne sabotăm! Acest război se câștigă doar prin solidaritate, prin implicare, prin empatie față de suferința semenilor. Vreau să înțelegeți... noi avem nevoie de dumneavoastră! De toți! Noi suntem de aceeași parte a baricadei cu dumneavoastră. Ne dorim cu toții același lucru... să nu mai moară bunicii, părinții și prietenii noștri, copiii să meargă la școală în siguranță, pacienții cu alte afecțiuni să beneficieze la timp de îngrijirile medicale necesare.

Mă întreb oare câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegem? Cum de am devenit atât de nepăsători față de suferință? Când și cum am devenit așa de ușor de păcălit de tot felul de indivizi iresponsabili care propagă "moartea" prin dezinformarea pe care o fac... care cresc ezitarea, confuzia, frica și indecizia?!

Avem nevoie de dumneavoastră. Veniți alături de noi.Implicați-vă în lupta împotriva pandemiei. Aveți încredere în corpul medical. Vaccinarea este cea mai eficientă măsură pe care azi o avem la îndemână pentru a ne proteja sănătatea nouă și celor dragi. Vaccinurile nu sunt perfecte...cum nu sunt perfecte nici tratamentele, nici metodele de diagnostic, dar sunt cele mai bune arme pe care le avem la îndemână!", a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, la conferința de presă de la "Maratonul Informării".
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close