Antena 3 CNN Actualitate Şeful campaniei de vaccinare, critici dure pentru ministrul Sănătăţii: Ne aflăm într-o situație fără precedent. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți

Şeful campaniei de vaccinare, critici dure pentru ministrul Sănătăţii: Ne aflăm într-o situație fără precedent. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți

Consilierii ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi trebuit să comunice cu instituţiile atunci când au vrut să acceseze baza de date campaniei vaccinare, a declarat coordonatorul campaniei, dr. Valeriu Gheorghiţă, marţi, la Antena 3.

Şeful campaniei de vaccinare, critici dure pentru ministrul Sănătăţii: Ne aflăm într-o situație fără precedent. Firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu ceilalți
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    17 Mar 2021   •   09:37

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, i-a criticat pe cei care au accesat informaţiile din baza de date şi spune că oamenii ministrului Voiculescu trebuia să comunice mai întâi chiar cu instituţia care le produce, comunicarea fiind atribuţia principală în acest caz.

Dr. Gheorghiţă: Avem ca atribuţie principală comunicarea

"Este important să vorbești și cu cei care furnizează acele date, cei care se află în spatele acelor date, ţinem cont că activitatea Comitetului naţional de vaccinare furnizează acele date şi avem ca atribuţie principală comunicarea atât cu personalul medico-sanitar, cu beneficiarii vaccinării, comunicarea în situaţia de criză, cum ne aflăm azi, într-o situație fără precedent pe care o anticipam, în teorie, să o întâlnim la începutul campaniei de vaccinare. 

Cred că firesc ar fi fost să te sfătuiești și cu cei implicați în campanie de vaccinare și cu instituțiile", a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, medicul Valeriu Gheorghiţă, marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Întrebat dacă este corect şi legal ce au făcut consilierii şefului de la Sănătate, Vlad Voiculescu, şi dacă există comunicare între cele două părţi, medicul Valeriu Gheorghiţă spune că a aflat cu o zi înainte de acest demers.

Şeful campaniei de vaccinare: Am aflat cu o zi înainte de acest demers

"Am aflat cu o zi înainte de acest demers. Eu susțin transparentizarea datelor, că nu cred că ceva ar putea fi ascuns. 

Noi încercăm să le expunem publicului într-o formă prelucrată pentru a fi mai ușor de înțeles acele date brute, rigide, pentru că sunt nişte date tehnice", a replicat dr. Valeriu Gheorghiță.
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close