Antena 3 CNN Actualitate Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre decesele apărute după vaccinare: "Categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți"

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre decesele apărute după vaccinare: "Categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți"

Medicul Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre decesele din Vaslui și Prahova după vaccinare, precizând că vasluianul dializat face parte din "categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți", iar soții prahoveni au avut parte de "o evoluție nefavorabilă".

Dr. Valeriu Gheorghiţă, despre decesele apărute după vaccinare: "Categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    23 Mar 2021   •   16:04

Întrebat dacă specialiștii se gândesc la precauții speciale, după cazul vasluianului dializat care a murit după vaccinare, medicul a spus că la nivel național există aproximativ 13.000 de persoane aflate în evidență pentru hemodializă cronică intermitentă, iar rata de acoperire vaccinală este de peste 60% în rândul acestora.

"Fac parte din categoria poate cea mai vulnerabilă de pacienți, având foarte multe boli cronice adăugate, sunt agenți extrem de fragili. Este important un triaj medical corect la momentul vaccinării și o supraveghere pe o perioadă de 15 minute. Este important ca pacientul să ia tratamentul bolilor cronice. 

De multe ori am constatat că există o amânare a tratamentului sau nu există o aderență completă așa încât să se evite ca una dintre afecțiunile cronice să se dezechilibreze. Singurul sfat medical este să continue supravegherea medicală și fiecare pacient să respecte recomandarea medicală", a declarat, marţi, dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În ce privește cuplul din Prahova bolnav de COVID şi care a murit după vaccinare, Gheorghiţă a spus că, din datele preliminare pe care le are, cele două persoane au fost diagnosticate cu o formă severă a COVID care a evaluat evoluat nefavorabil.

"S-a mai discutat despre vaccinarea la persoane aflate fie în perioada de incubație sau cu infecție asimptomatică cu Sars CoV-2, în niciun caz nu crește riscul de evoluție nefavorabilă. Vaccinarea nu influențează cursul evoluției naturale a bolii".

Un tânăr de 35 de ani din Vaslui a murit la două zile după ce a fost imunizat cu cea de-a doua doză a vaccinului anti-COVID-19. Bărbatul suferea de insuficienţă renală şi făcea de mai mulţi ani dializă.

În Prahova, doi soți au murit la câteva zile după vaccinare, iar ulterior au apărut informații că au avut COVID.
 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă decese morti
Parteneri
Horoscop 10 decembrie 2023. Leii pornesc într-o aventură incitantă
x close