Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță anunță data la care populația generală se va putea programa pe platformă în vederea vaccinării

Valeriu Gheorghiță anunță data la care populația generală se va putea programa pe platformă în vederea vaccinării

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că lista de așteptare pe platforma de programare în vederea administrării vaccinului va fi disponibilă din 15 martie.

Valeriu Gheorghiță anunță data la care populația generală se va putea programa pe platformă în vederea vaccinării
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    28 Feb 2021   •   20:10

De la această dată se vor putea înscrie pe listă și persoanele din etapa a treia, adică populația generală.

Vaccinarea efectivă a populației generale va începe, însă, cel mai devreme, în luna aprilie.

"Din 15 martie, această listă de așteptare va fi disponibilă și fiecare persoană care va dori să se vaccineze o poate accesa, înscriindu-se pe această listă.

Valeriu Gheorghiță: Din 15 martie, programarea la vaccin se face doar din listă

Trebuie să ținem, însă, cont că după ce va deveni valabilă această listă, ocuparea unui loc se va face doar din această listă de așteptare.

Nu vor mai exista persoane care se vor putea programa direct pe un loc liber”, a spus Valeriu Gheorghiță într-o emisiune televizată.

Gheorghiță a precizat că, prin punerea în funcțiune a acestei liste de așteptare, din 15 martie, persoana care va intra pe platformă va avea posibilitatea să opteze pentru un centru în care să se vaccineze și să vadă câte persoane sunt în față.

Potrivit medicului, punerea în funcțiune a listei de așteptare a fost amânată pentru a fi activate toate cele peste 750 de centre de vaccinare din țară.

În ceea ce privește a treia etapă a strategiei de vaccinare, aceasta ar putea debuta în aprilie.

"În ceea ce privește etapa a treia, posibilitatea de programare a persoanelor va fi disponibilă chiar după 15 martie iar vaccinarea efectivă cred că va debuta în aprilie, așa cum am anunțat”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close