Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii care se opun vaccinării împotriva COVID-19: ”Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții să faci recomandări”

Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii care se opun vaccinării împotriva COVID-19: ”Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții să faci recomandări”

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a transmis un mesaj medicilor care se opun imunizării prin vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, mesaj pentru medicii care se opun vaccinării împotriva COVID-19: ”Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții să faci recomandări”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    06 Oct 2021   •   15:46

Valeriu Gheorghiță susține că unii dintre medici nu au înțeles rolul vaccinului și că ar trebui să se informeze mai bine înainte de a oferi sfaturi.

„Sunt și situații de medici care ei înșiși nu au înțeles care e rolul vaccinului în general. Când nu înțelegi un fenomen, mai bine te abții să faci recomandări sau suni un coleg care știe mai multe.

Și medicină e o știință care se învață și se uită.

Când vedem toate datele științifice, trebuie să ne raportăm la ele. Informațiile se bazează pe științe, nu pe crezul personal.

Să înțelegem că avem un rol foarte important în societate de educație sanitară primară. Vaccinarea e singură măsură pe care o avem că să ne salvăm de afecțiunile acestea.

Nu pot înțelege de ce colegi, dar repet, sunt cazuri izolate, de ce colegi de-ai mei nu înțeleg cum funcționează un vaccin și care e rolul unui vaccin în prevenirea bolilor," a declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă, potrivit Digi 24.

Coordonatorul campaniei de vaccinare crede că și biserica este un loc potrivit pentru promovarea imunizării prin vaccinare: „Un mesaj pe care eu l-aș aștepta în perioada următoare ar fi: populația să aibă încredere în medici și oamenii să-și iubească mai mult aproapele"

Valeriu Gheorghiță spune că, potrivit datelor științifice în contextul infecției cu varianta Delta, riscul de spitalizare este de cel puțin două ori mai mare:

„Practic, de aici înțelegem că evoluția bolii este posibil mai virulentă, mai agresivă la persoanele vulnerabile. De asta este nevoie să ne vaccinăm. Nu avem altă modalitate prin care să reducem riscul de a face o formă gravă”, a mai spus Gheorghiță, potrivit Mediafax.


 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close