Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță a anunțat ce se întâmplă cu persoanele care nu au reușit să facă doza 2 AstraZeneca

Valeriu Gheorghiță a anunțat ce se întâmplă cu persoanele care nu au reușit să facă doza 2 AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță, a explicat în această dimineață ce se va întâmpla cu persoanele care nu au reușit încă să își administreze doza 2 a serului AstraZeneca.

Valeriu Gheorghiță a anunțat ce se întâmplă cu persoanele care nu au reușit să facă doza 2 AstraZeneca
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    10 Dec 2021   •   14:19

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat că săptămâna viitoare, în România, va sosi un lot de doze AstraZeneca.

Cu toate acestea, persoanele care așteaptă doza 2 a vaccinului AstraZeneca se pot imuniza și cu ser ARN mesager, a precizat Gheorghiță.

Lotul Astra Zeneca va sosi luni în România și apoi va fi distribuit în teritoriu, urmând ca de miercuri vaccinul să fie disponibil în centrele de vaccinare. Lotul va avea peste 31.000 de doze.

Deoarece dozele de vaccin AstraZeneca s-au epuizat, sute de persoane nu au putut face doza 2. Potrivit statisticilor, 352 de persoane au ratat doza 2 de la AstraZeneca. 131 au făcut deja doza 2 cu vaccin ARN mesager și mai sunt 228 de persoane.

Reprezentanții CNCAV au propus ca de anul viitor să se oprească vaccinarea cu AstraZeneca, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: astrazeneca Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close