Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță anunță momentul relaxării restricțiilor. Când vom reveni la normal

Valeriu Gheorghiță anunță momentul relaxării restricțiilor. Când vom reveni la normal

Scăpăm de restricţii abia după ce peste 60% din populaţie va fi imunizată prin vaccin, a anunţat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Medicul spune că şi după ce primim cele două doze va trebui să mai respectăm o serie de reguli.

Valeriu Gheorghiță anunță momentul relaxării restricțiilor. Când vom reveni la normal
de Laura Dinu    |    22 Ian 2021   •   10:45

”Este foarte important ca fiecare persoană care este vacciantă să continue să respecte măsurile de prevenție - să utilizeze masca de protecție, să păstreze distanța fizică și să mențină regulile de igienă.

Trebuie respectat acest lucru pentru o perioadă în care noi să ajungem la acel prag de imunizare colectivă de 60 - 70%. La acel moment, masa de persoane care vor fi protejate va fi suficient de mare încât probabilitatea ca două persoane receptive care au virusul să se întâlnească și să transmită la alții va fi mică.

Practic din 10 persoane, 7 vor fi protejate și probabilitatea ca ele să se întâlnească cu o persoană care este neprotejată, receptivă, scade foarte mult. Pe acest principiu funcționează imunizarea colectivă. De la acel moment, putem spune, ținând cont și de rata de pozitivare a cazurilor, și de raportare a cazurilor noi de îmbolnăvire, putem să începem dacă vreți strategia de ridicare a restricțiilor, și de revenire la normalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță la B1 TV

 

 

 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Putin nu vrea pace în Ucraina și amenință că va merge „până la capăt”
x close