Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiță, scenariu îngrijorător: La sfârșitul lunii august, 9 din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

Valeriu Gheorghiță, scenariu îngrijorător: La sfârșitul lunii august, 9 din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta

Nouă din zece cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârșitul lunii august vor fi infecții cu tulpină Delta, a spus, miercuri seara, colonelul Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, scenariu îngrijorător: La sfârșitul lunii august, 9 din 10 cazuri de COVID-19 vor fi cu tulpină Delta
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2021   •   21:35

Totuși, potrivit acestuia, este posibil să nu mai fie cazul pentru a treia doză de vaccin, dacă imunitatea colectivă va fi de 60 – 70%.

„Este posibil să nu fie nevoie să mai fac a treia doză de vaccin, dacă avem populație vaccinată într-un număr mare cu schemă completă (...), să avem imunitate colectivă, adică 60 – 70%. Imunitate colectivă avem prin vaccinare și prin trecerea prin boală. Sigur că trecerea prin boală nu oferă o protecție suficientă, (...) ci doar 3 – 6 luni”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță potrivit Mediafax.

Președintele CNCAV a spus că toate datele arată că România va înregistra o creștere a numărului de cazuri în perioada următoare.

„Se estimează chiar de către experții europeni că la nivel european, în țările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce privește creșterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulația acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârșit de august se estimează chiar o creștere la 90%”, a mai spus Gheoghiță.

Tulpina Delta este una dintre cele mai bine adaptate și are mutații care îi conferă o putere mai mare de răspândire, a mai subliniat Valeriu Gheorghiță.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close