Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Gheorghiţă: Persoanele din mediul rural, vaccinate din aprilie cu ajutorul centrelor mobile

Valeriu Gheorghiţă: Persoanele din mediul rural, vaccinate din aprilie cu ajutorul centrelor mobile

Persoanele din mediul rural vor putea fi vaccinate contra COVID cu ajutorul centrelor mobile, cel mai probabil de luna viitoare, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă, duminică, la Antena 3.

Valeriu Gheorghiţă: Persoanele din mediul rural, vaccinate din aprilie cu ajutorul centrelor mobile
de Georgiana Adam    |    07 Mar 2021   •   21:23

"Pentru anumite campanii, la sate, este mult mai ușor de gestionat. La un moment dat și în România se va întâmpla același lucru, să mergem noi să întâmpinăm fiecare persoană. 

Chiar mă gândeam zilele trecute, la piață, ce bine ar fi să fie un centru mobil la intrarea în piață", a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

Întrebat dacă este posibilă înființarea centrelor mobile în piețe, medicul a răspuns că "vor fi disponibile astfel de abordări. Strategia noastră nu este fixă, urmează să mergem cu centre mobile în mediul rural".

În ce privește momentul în care se va întâmpla acest lucru, Valeriu Gheorghiţă a afirmat că totul depinde de numărul de doze disponibile, iar fezabil i se pare luna aprilie.

Autoritățile se gândesc inclusiv la înființarea unor centre mobile în cabinetele medicilor de familie.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă vaccin rural
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close