Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare cu executare

Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare cu executare

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă.

Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare cu executare
Sursa foto: sursă foto: Facebook Valeriu Zgonea
03 Feb 2020   •   14:07

Tribunalul Bucureşti a decis, în urmă cu câteva minute, sentinţa în acest dosar. Totuşi, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În aceeaşi sentinţă, judecătorii au menţinut măsura asiguratorie până la concurenţa sumei de 62.143 de lei.

La ultimul termen al procesului, din 20 ianuarie, un procuror de la DNA a cerut ca Zgonea să fie condamnat la o pedeapsă orientată spre mediu, cu circumstanţe agravante.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Valeriu Zgonea a spus că este nevinovat şi a cerut să fie achitat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.

Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.

Valeriu Zgonea, condamnat la închisoare cu executare

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
Benzina a sărit de pragul psihologic de 7 lei!
x close