Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Zgonea este noul Preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 161 de voturi "pentru"

Valeriu Zgonea este noul Preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 161 de voturi "pentru"

Valeriu Zgonea este noul Preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu 161 de voturi "pentru"
Sursa foto: Foto: Mediafax
03 Iul 2012   •   22:51

Liderului grupului deputaţilor PSD, Valeriu Zgonea, a fost ales marţi, cu 161 de voturi pentru, preşedinte al Camerei Deputaţilor, în cadrul unei sesiuni extraordinare a Camerei inferioare a Parlamentului.
   
La vot nu au participat deputaţii PDL şi cei ai UDMR. Au fost prezenţi 177 de deputaţi.
   
După ce a fost ales, Zgonea a spus de la tribuna Camerei că este un moment foarte important în viaţa sa pentru care a muncit foarte mult. El le-a mulţumit colegilor care l-au votat dar şi 'milioanelor de pensionari care astăzi au simţit că ceva se schimbă în România'.
   
'Vreau să le mulţumesc acelor oameni care s-au simţit umiliţi în trei ani şi jumătate şi au simţit că în Parlamentul României cel care conduce şi are funcţie de preşedinte nu-i reprezintă şi i-a umilit, celor care s-au simţit prin asumări de răspundere şi prin voturi numărate aiurea că nu sunt reprezentaţi în Parlament. Şi poate vreau să-i mulţumesc unui om care acum câţiva ani de zile mi-a dat unul dintre cele mai elocvente exemple de drumul greşit pe care Roberta Anastase a adus această instituţie - domnului Sobaru - care a făcut poate cea mai importantă declaraţie politică pe care vreodată Parlamentul României a putut să o facă', a mai spus Zgonea.

Roberta Anastase a fost astăzi revocată din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor cu 160 de voturi pentru şi 1 împotrivă.

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close