Antena 3 CNN Actualitate Valoarea terenurilor din dosarul Telepatia a crescut de peste 22 de ori din pix

Valoarea terenurilor din dosarul Telepatia a crescut de peste 22 de ori din pix

Valoarea terenurilor din dosarul Telepatia a crescut de peste 22 de ori din pix
Sursa foto: Foto: economictimes.indiatimes.com
de M.Z.    |    17 Iun 2014   •   18:42

Valoarea terenurilor din dosarul Telepatia a crescut de peste 22 de ori din pix. Este vorba despre expertizele făcute de evaluatorul DNA în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Ziarul Naţional scrie că, deşi între cele două evaluări făcute de acelaşi expert a trecut doar o lună, terenurile au ajuns să valoreze de la 2,5 milioane de euro la 55 de milioane de euro. 

 
Evaluatorul Mihai Papasteri a fost desemnat de DNA să efectueze o expertiză tehnică evaluatoare şi să clarifice modul în care s-au respectat normele legale în procesul de privatizare al ICA.

Potrivit ziarului Naţional, în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie, la pagina 165, expertul calculează la data de 16 iulie 2003 valoarea de piaţă a terenurilor deţinute de societate în zona Băneasa la 2,4 milioane de euro. Acelaşi expert notează în 15 august 2003, aşadar o lună mai târziu, o valoare pentru aceleaşi terenuri de 55 de milioane de euro.

Naţional scrie că astfel, terenul de 36.000 de metri pătraţi a devenit de 22 de ori mai valoros în numai 30 de zile. Pe baza acestor expertize, procurorii DNA au ajuns la un presupus prejudiciu uriaş în cazul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, prejudiciu ce stă la baza întocmirii rechizitoriului.

La ultimul termen al dosarului cunoscut în presă ca „Telepatia", judecătorii s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea unei noi repartizări aleatorii. Noul termen până la care s-ar putea lua o hotărâre în acest sens este 1 iulie.
 
Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close