Antena 3 CNN Actualitate Vama Siret. Poliţiştii, invidioşi pe vameşi pentru că luau mită de trei ori mai mare

Vama Siret. Poliţiştii, invidioşi pe vameşi pentru că luau mită de trei ori mai mare

Vama Siret. Poliţiştii, invidioşi pe vameşi pentru că luau mită de trei ori mai mare
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Feb 2011   •   21:44

Potrivit raportului întocmit de unul dintre investigatorii sub acoperire infiltraţi în unitate, la Vama Siret exista o invidie între poliţişti şi vameşii care activau în unitate. Motivul, remarcă procurorii, este acela că vameşii primeau sume mult mai mari din mită faţă de poliţiştii de frontieră, informează Mediafax.

Fostul şef al PTF, Aurel Anea, a precizat că această animozitate dintre poliţişti şi vameşi este cauzată de faptul că cei din urmă luau mită de trei ori mai mare decât poliţiştii, fără să fie deranjaţi dacă "DNA sau DGA era lângă ei".

Investigatorii au descoperit că discrepanţa între banii încasaţi din mită diferă nu numai în funcţie de uniformă, ci şi în funcţie de turele pe care se lucra.

Anea a declarat că banii care proveneau din mită erau strânşi la un loc de către vameşi şi poliţişti şi împărţiţi discreţionar de către "şefii de grupă". Ofiţerul sub acoperire relatează că banii erau strânşi într-o găleată de subordonaţii săi şi erau împărţiţi la sfârşitul turei.

Fostul şef al Vămii Siret Aurel Anea, patru vameşi şi 54 de poliţişti de frontieră de la PTF au fost reţinut de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi constituire de grup infracţional organizat, fiind implicaţi în contrabandă cu ţigări, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

×
Subiecte în articol: vamesi mita
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close