Antena 3 CNN Actualitate Vama Siret. Zeci de poliţişti şi vameşi, reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de ţigări

Vama Siret. Zeci de poliţişti şi vameşi, reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de ţigări

Vama Siret. Zeci de poliţişti şi vameşi, reţinuţi pentru luare de mită şi trafic de ţigări
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Feb 2011   •   08:17

Zeci de angajaţi de la Vama Siret au fost reţinuţi. Peste 15 masini cu mascaţi au ajuns la Vamă şi i-au anchetat pe unii angajaţi, suspectaţi de luare de mită şi facilitarea traficului de ţigări. Vama este în prezent blocată, iar cozile de maşini se întind pe mai mulţi kilometri.

Aproximativ 70-80 de poliţişti au fost reţinuti, fiind acuzaţi de luare de mită. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii anticorupţie au făcut percheziţii atât la sediul vămii, cât şi la domiciliile poliţiştilor şi vameşilor reţinuţi. Filajul în acest caz a început în urmă cu şase luni, potrivit unor surse judiciare.

Activitatea în Vama Siret este complet blocată. În vamă sunt şi mai multe maşini de poliţişti mascaţi.

 


Unul dintre poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei de la Vama Siret a fost aşteptat acasă de către doi mascaţi. Acesta declarase anterior că nu este vizat de anchetă.

Imediat ce a ajuns acasă, poliţistul a fost preluat de către doi mascaţi care l-au aşteptat să îşi ducă câinele în padoc, după care au intrat împreună în locuinţă.

O vecină a polistului a declarat că nu a mai văzut niciodată atâtea maşini de Poliţie şi Jandarmerie în oraşul Siret.

Potrivit MAI, acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului.
 





×
Subiecte în articol: luare de mita
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close