Antena 3 CNN Actualitate Vameșii intră în grevă japoneză de miercuri și amenință că e doar prima etapă de protest | "Oamenii tremură în birouri!"

Vameșii intră în grevă japoneză de miercuri și amenință că e doar prima etapă de protest | "Oamenii tremură în birouri!"

Salariații din cadrul Autorității Vamale Române intră, miercuri, în grevă japoneză. Ei vor purta banderole de culoare alba pe parcursul întregului protest.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Dec 2023   •   12:22

Este vorba de membri ai Sindicatului Național Meridian, care îi reprezintă pe aproximativ o treime dintre angajații Autorității menționate.

Protestatarii sunt lucrători ai birourilor vamale de frontieră și de interior, ai Direcțiilor regionale vamale și ai aparatului central din cadrul Autorității Vamale Române.

Ei vor purta banderole de culoare alba pe parcursul protestului.

Nemulțumirile lor sunt legate de condițiile de munca si de neacordarea unor drepturi salariale.

Lider de sindicat: "Vameșii tremură de frig în birouri"

"În ceea ce privește condițiile de muncă, acestea sunt sub orice critică. Clădirile in care angajații își desfășoară activitatea sunt într-o stare avansată de degradare, din cauza faptului ca nu au fost alocate, de-a lungul anilor, fondurile necesare.

În acest moment, sunt angajați care tremură, la propriu, atât în birouri, pentru că nu este asigurată încălzirea acestora - așa cum se întâmplă la Craiova, Tulcea, Vrancea - cât și la frontiera, pentru că, de mai mult de zece ani, nu a fost asigurată uniforma de lucru.

(...) Unele unități ar trebui închise, daca angajații nu si-ar cumpăra din banii lor cele necesare activităților zilnice", a declarat Voinea Negoiță, președintele organizației sindicale.

Acesta a adăugat că, deși muncesc în aceleași condiții cu alte categorii de personal, vameșii sunt discriminați și nu beneficiază de aceleași drepturi sau de plata zilelor de sărbătoare legală sau de sâmbătă și duminică în care lucrează.

"Urmare a faptului ca limita răbdării angajaților a ajuns la un nivel critic, are loc în prezent o consultare în rândul membrilor de sindicat cu privire la declanșarea altor forme de protest, acțiunea organizată acum reprezentând doar o primă etapă", a avertizat liderul sindical.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close