Antena 3 CNN Actualitate Vameşii suceveni au tras de 20 de ori într-un contrabandist care încerca să fugă

Vameşii suceveni au tras de 20 de ori într-un contrabandist care încerca să fugă

Vameşii suceveni au tras de 20 de ori într-un contrabandist care încerca să fugă
11 Feb 2011   •   20:07

În plin scandal, vameşii nu se mai joacă atunci când dau piept cu traficanţii de ţigări. Poliţiştii de frontieră din Suceava au tras de 20 de ori într-un contrabandist care voia să fugă de ei. L-au nimerit în umăr şi doar faptul că a ajuns repede la spital i-a salvat viaţa.

Până să ajungă la spital, el pierduse foarte mult sânge. A fost împuşcat în zona omoplatului şi a avut noroc, spun medicii, că glonţul nu i-a atins niciun organ intern şi niciun vas de sânge important. Acum este stabil, dar va mai sta în spital cel puţin două săptămâni. Bărbatul împuşcat este un român şi făcea parte dintr-un grup de patru traficanţi de ţigări. Vineri dimineaţă au venit în apropiere de Vama Siret cu două jeepuri, pe care voiau să le încarce cu ţigări aduse peste noapte în zonă. Dar poliţiştii de frontieră îi aşteptau deja.

Cu un tupeu nebun, contrabandiştii au ales să treacă graniţa la doar 10-15 kilometri de vama Siret, prima loc unde au fost arestaţi vameşi pentru trafic de ţigări. Mişcarea, în zonă, a început de joi noapte.

 


Zeci de oameni au cărat 70 de baxuri. “Au fost depistaţi un grup de persoane, cu ajutorul aparatului de termoviziune, care au încercat să treacă peste frontiera de stat aproximativ 35.000 de pachete de ţigări de contrabandă”, a declarat cms. Ilie Poroh, purtător de cuvânt al ijpf suceava:

Până să ajungă poliţiştii la ei, cărăuşii dispăruseră. Au găsit doar ţigările. Aşa că au rămas la pândă. De dimineaţă, au văzut cum două jeepuri se apropie de ei.

A urmat apoi o desfăşurare de forţe ca în filme. Contrabandiştii au încercat să scape, iar unul din jeepuri chiar a dispărut. Celălalt a ajuns într-un şanţ. Din el a ieşit românul, care a încercat să fugă şi a fost împuşcat.

În maşină mai era un ucrainean, care spune că a vrut să ajute la transportul ţigărilor pentru că avea o datorie.

Cei doi contrabandişti prinşi au fost reţinuţi şi urmează să se ceară arestul lor preventiv.

×
Subiecte în articol: ranit Suceava
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close